Üdvözolük a kandalló és kályha.hu oldalán!

Keressen minket:  Facebook  -  e-mail  -  SMS / WhatsApp / Tel: +3630-1717-170

Kratki Biokandallók

Bioetanol kandalló - a formára tervezett hangulat

A boietanol lángját sokféle formában élvezhetjük. Lehet falra szerelt, falba szerelt, szabadon álló, asztali dísze a lakásnak.
Ami az ilyen típusú lángban egyértelmű, hogy nem igényel kémény csatlakozást, sem kéményt, sőt még engedélyezést sem.
A bioetanol kandallót szinte bárhol elhelyezheti, kültéren és beltérben egyeránt. Amire egy ilyen élményhez szüksége van, az egy bioethanol kandalló, ethanol, és egy öngyújtó.


Bioethanol kandallóval lehet fűteni?

A bioetanol kandallóhoz csak bioetanolra és az öngyújtóra van szüksége, és a kandallóban már ég is a láng.
Tudnia kell azonban, hogy a bioetanol kandallót nem fűtésre fejlesztették ki, hanem elsősorban úgynevezett látvány kandallóként szolgál.

A bioetanol kandallóknak alacsony a hőleadó képessége, ami egyben az előnye is, mert nem kell kéménybekötés, így szabadságot adva a kreatívitásnak. Annak érdekében, hogy a bioetanol kandalló személyre szabott ízlést tükrözzön, megvalósítva saját ötleteit, rengeteg kiegészitővel lehet színesebbé tenni a kandallónkat, gondolva itt a kerámia rönkökre és a dekoratív díszkövekre.

A bioetanol kandallót használhat például nyáron, amikor a fűtés általában nem szükséges és nem is kívánatos.
Így élvezheti a lenyűgöző lángjátékot az év bármely napján.

A bioetanol égetése alig eredményez hőt, az a kevés is kellemesen észrevehető fűtési hatásként oszlik el a helyiségben. Inkább az égés a, ami mindig sok oxigént fogyaszt. Ezért javasoljuk a nyitott helyiség ajtókat, vagy a rendszeres szellőztetést.


Szeretnék kandallót hosszú távú fűtésre, fűtés kiegészítésre. Hozzá csatlakoztathatom a fűtési rendszeremhez?

A magas és hatékony fűtési teljesítmény érdekében alternatív típusú kéményeket használó, kifejezetten fűtésre fejlesztett berendezéseket ajánlunk, például pellet kályhát, fatüzelésű kályhát, kandallót vagy elektromos kályhát.

A bioetanol kandallók nyílvánvalóan nem felelnek meg a helyiségek kifűtésére.
Több helyiség kifűtésére más rendszereket ajánlunk. Például vízteres kályhát, pellet kályhát, gázkazánt, hőszivattyút. Ezek a meglévő fűtési rendszerhez is csatlakoztathatók, feltéve, hogy a technológiát erre tervezték.

Sokkal alacsonyabb hőteljesítménnyel rendelkező elektromos kandalló lehet alternatíva még, ami fűtőkészülékként is használható az átmeneti időszakban, vagy hangulatos kiegészítőként használható a fűtési szezonban. Az elektromos kandallónak fűtőmoduljai van, amelyeket fokozat szabályzókkal lehet be- és kikapcsolni, így kellemes meleget biztosítanak a helyiségben. 

 

Mekkora helyiség kell egy bioetanol kandalló modelljének kiválasztásához?

Mivel a bioetanol kandallónak az oxigénfogyasztása viszonylag magas, a beépítendő helyiségnek elég nagynak kéne lennie. A bioetanol kandalló használata nem ajánlott nagyon kicsi és nem szellőztethető helyiségekben. Erre jó alternatíva az elektromos kandalló. Mivel ezeket villamos energiával működtetjük, valamint szilárd vagy folyékony tüzelőanyagokat nem égetnek el, nem igényelnek levegő ellátást, és nem szennyezik a levegőt.

Ha nagy helységünk van, nappali, ebédlő, terasz, télikert, akkor a következő matek segit a kiválasztásban.
Minden bioetanol kandalló rendelkezik egy vagy több folyadék tartállyal.
A következők szerint válasszunk bioethanol kandallót:

Tartály méret/ Liter Helység térfogat / m3 Égési idő / liter fogyasztás / óra / liter teljesitmény / óra / kW
2,65 40-90 3-5 0,3 2,5
4,25 70-165 4-7 0,75 5,5
5,63 90-210 5-7 0,9 6,3
7 50-65 6-10 0,9 7
10 08-110 8-12 0,9 9

 

Hogy képzeljem a müködés közben?

Az etanol-kandallók lángjai lenyűgöző, egyben kellemes látványt nyújtanak.

Ennek ellenére az etanollal való tűz nagyon egyszerű, ezért annak hatása nem hasonlítható össze egy fatüzelésű kandalló vagy pelletkályha változatos lángjával, amelyben a lángok teljes működés közben vadul felvernek. Itt inkább a lángok csendesen villognak, lágy és selymes hatással ragyognak.

Az erős fatűzelésű lángot nem találja meg az etanol kandallóban. Ezért döntenie kell arról, hogy az etanol kandalló hangulatos tüze elegendő-e a számára. Ha inkább fával vagy szénnel fűtene, akkor kéményre lesz szüksége.

 

Mennyire biztonságos a bioetanol kandalló?

Különböző balesetek miatt mindig bizonytalanságok merülnek fel a bioetanollal működtetett kandallók biztonságával kapcsolatban. A legtöbb balesetet felhasználói hiba okozza, különösen tűz esetén. Ennek oka az, hogy az alkohol, azaz a bioetanol gyúlékonyságát gyakran alábecsülik. Mint minden más kandalló és kályha, amelyet valódi tűzzel működtetnek, az etanol változat is gondos és körültekintő kezelést igényel. Ha betartja a gyártó biztonsági előírásait és az általános érvelési szabályokat, akkor a dekoratív kandallóval is magas szintű biztonságot élvez majd. 

Pár biztonsági tanács:

1. Ne hagyja nyitva az etanol tartályt, ha nem használja a kandallót.
2. Szellőztessünk megfelelő időközönként.
3. Ne helyezzük olyan helyre, ahonnan leeshet, vagy eldőlhet.
4. Óvatossan töltsük meg, ne follyon mellé a bioetanol.
5. Használat közben, vagy közvetlenül használat után ne töltsük utána, előbb várjuk meg míg lehűl a bioetanol tartály.
6. Tűz esetén ne vízzel oltsuk, hanem poroltót használjunk.
7. Csak TÜV jóváhagyásos és kerámi paplanos bioethanol kandallót vegyünk.

Kiváló minőség és biztonság, ami ügyfeleink számára és számunkra is nagyon fontos. Ezért az online áruházunkban csak tanúsított és kiváló minőségű bioetanol kandallókat kínálunk.

 

Az bioetanol kandalló előnyei pár szóban, hogy valóban jó választás legyen az Ön számára.

- ha a fatüzelésű kályha vagy pellet kályha követelményei nem teljesíthetők, például olyan a ház adottsága, hogy körülményes egy kémény felállítása, vagy nincs is rá lehetőség pl.: társasház... akkor jó döntés.

- Amennyiben a tűz látványa és élménye fontos az Ön számára, akkor jó döntés.

- Nem akar nagy koszt, egyszerű telepitésre vágyik, akkor jó döntés.

- Nem akar fával, és pellettel bajlódni, akkor jó döntés.

- Nem akarja használni mint kandalló, csak dekorációs elemként akalmazná, akkor jó döntés.

- Élvezni szeretné a meleget és a kellemes légkört a tűz mellett egy közepes vagy nagy helyiségben, akkor jó döntés.

- Inkább a bioetanollal történő tüzelés egyszerűbb az Ön számára, akkor jó döntés.

- Minimális takarítást akar, akkor jó döntés. Etanol kandallóval kevés korommaradvány keletkezik, nincs por, hamu vagy füst.

 

A tűznek nem szabad szagokat adnia, a kandallónak környezetbarát módon kell működnie anélkül, hogy további füstszag keletkezzen. A beszerzési költségek általában alacsonyabbak, mint más típusú kandallók esetében. Nincsenek csatlakozási díjak, a kéményseprő és más jóváhagyás költségei.

Mindegyik bioetanol kandalló modellünknél a bevált minőséget, és biztonságot alkalmazzuk, amelyet az európai piacon jóváhagytak, és amely megfelel minden jogi követelménynek. A minőség és a biztonság ügyfeleink számára nagyon fontos és számunkra is, ezért csak ilyen típusú kandallókat kínálunk online üzletünkben.

Ismerkedjen meg a dekoratív kandallók különféle változataival a kandallóéskályha.hu webhelyen!
A gyakorlati szűrőbeállításokkal szűkítse a széles választékunkat az igényeinek leginkább megfelelően.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Örömmel adunk tanácsot.

A tűznek sok formája és aspektusa van:

Falon, asztalon vagy talapzaton, falba ágyazott panorámaként és így tovább. Így rugalmasan élvezheti az etanolos kandalló fényes és csendes lángjátékát.

Ez a fajta tűzgyújtás nem bonyolult, nem igényel csatlakozást, kéményt és engedélyt. Az etanolos kandallót szinte bárhol elhelyezheti - akár egy bérelt lakásban is. A kezdeti költségek általában alacsonyabbak, mint más típusú kandallók esetében. Nincs csatlakozási díj, a kéményseprés és az engedélyek költségei. A tűz meggyújtásához mindössze bioetanolra és öngyújtóra van szükség.