Keressen minket:  Facebook  -  messenger  -  e-mail  -  SMS / WhatsApp / Tel: +36301616160

Kérdése van? Hívjon minket! Telefonos ügyfélszolgálatunk várja Önt +36301616160

Kamadók - Kerámia grillek

Kerámia grill - egyenletes hőmérséklet órákon át


A kerámia grillek egyre népszerűbbek, és tavaly óta a kerámia grillek iránti roham szinte fékezhetetlen. Ez nem meglepő, hiszen a kerámiagrill dupla hőteljesítményével a szaftos steakek és az extra zsenge pulled pork előre beprogramozható.

A kerámia grill bevonat anyagi tulajdonságainak köszönhetően a hőmérséklet órákon át tartható. A kerámiafalak tárolják a keletkező hőt, és egyenletesen adják le mindenfelé, ami azt jelenti, hogy a fedeles hőmérőre viszonylag jól lehet támaszkodni. Fedezzen fel további információkat a kerámia grillezéssel kapcsolatos vásárlási útmutatónkban, és kérdezze szakértőinket, akik szívesen adnak Önnek további információkat!


 

Mi az a kerámia grill?

Talán már hallott a kerámia grillsütőről, amely más grillsütőkkel szemben érdemes alternatívát kínál. Az emberek gyakran kérdezik, hogy mi a különbség a kerámia grill és a  gömbgrill között. Ezzel együtt nem lehet összehasonlítani a két grillsütőt: A kerámia grill sokkal több, mint egy egyszerű gömbgrill. A különbségek az anyaggal kezdődnek: A kerámiagrill kerámiából készül, ami nagyszerűvé teszi a meleg hőmérsékletet. A kerámia hőkapacitása kétszerese az acéllemeznek, a gömbgrillek alapanyagának. A kerámia grillsütővel az összes igényes grillezési technikát, például a közvetlen és közvetett grillezést gyakorolhatja, de magasabb szinten.

Hogyan működik a kerámia grillsütő?

Itt az kerámia döntő jelentőségű. Mint már említettük, a kerámia nagyon nagy hőkapacitással rendelkezik, és könnyen tárolja a hőt. Ez a hő egyenletesen eloszlik a grillezett ételben, így az gyorsan elkészül, és jól átmelegszik. Kamado Joe belsejeA kerámia grill fontos jellemzője a magas hőmérséklet állandósága. A viszonylag hosszú bemelegítési fázis után a grill több órán keresztül egyenletesen melegíti az ételeket - még a nagy és nehéz húsételeket is. A hőmérséklet egyenletesen oszlik el a grillrács felett, mellett és alatt, és kitölti a teljes sütőtérséget, különösen akkor, ha a fedél zárva van. A kerámiagrill tehát olyan grill, amely hosszú időn keresztül sok hőt termel.

Mire alkalmas a kerámia grill?

Valójában a kerámia grill kiválóan alkalmas BBQ-grillnek. Ez a grillrendszer hőelosztásával függ össze. Minél több hő keletkezik, annál jobban sülnek a nagyméretű ételek. Ezért a kerámiagrill fő célja szintén a nagyméretű ételek, főként sok hús grillezése, amelyeket hosszú időn keresztül kell sütni. Különösen a grillezett ételek, amelyeknek hosszabb ideig állandó hőmérsékletre van szükségük, itt a helyük. Az olyan ételek, mint a pulled pork, a borda vagy a szegy ideálisak. Az amerikai BBQ trendek jó kezekben vannak a kerámia grillezővel. A nagyon gyorsan sülő kis ételek esetében azonban a kerámiagrill csak korlátozottan használható. Gyorsan megéghetnek vagy túlsülhetnek.

Használható a kerámia grill füstölőként?

Elvileg igen: ez ismét a kerámia tulajdonságainak köszönhető, amelyek a grillt olyan különlegessé teszik: A sok hő sok füstöt termel. Ezt a füstöt egy kerámia grill használja. Sok modellhez tartozik egy füstnyílás, amely az oldalán található, és amely kinyitható, hogy a füst elérje a húst. Füst a Masterbuilt kerámia grillbőlA nagyszerű dolog az, hogy a kerámia grill hihetetlenül szorosan van felépítve. Míg a hagyományos faszéngrilleknek gyakran szivárog a fedele a zsanérokon keresztül, addig a kerámia grillnek ultra-szoros filc tömítésekkel van ellátva. Megakadályozzák, hogy a füst ismét kiszabaduljon. Így a füst a sütőtérben marad, és a kerámiagrill fantasztikus füstölővé válik.

Használhatom a Minion Ring módszert kerámia grillsütővel?

A Minion Ring módszerrel rendkívül hosszú ideig grillezhetünk egy üstgrill vagy kerámia grill segítségével. Ennek során grillbriketteket használnak a húsok órákon át tartó grillezéséhez anélkül, hogy tüzelőanyagot kellene hozzáadni. A kerámia grill ezt a technikát a végletekig fokozza: a grill több órán keresztül használható tüzelőanyag hozzáadása nélkül. A piacon egyetlen más grillsütő sem rendelkezik nagyobb hatékonysággal. A kerámiagrill csak faszénnel működik. Itt a kiváló minőségű faszén ajánlott, amelyet szintén megtalálhat üzletünkben. A kiváló minőségű faszénnek megvan az az előnye, hogy még tovább képes megtartani a hőt, és így a kerámiagrill a hőhatékonyság igazi mestere.

Hogyan szabályzom a kerámia grillt?

A kerámiagrill a hőmérséklet-szabályozás tekintetében is sok kényelemmel rendelkezik. A szellőzés szabályozására az oldalfalon, a parázs alatt egy nagyméretű szellőzőcsúszka került felszerelésre. Ez lehetővé teszi a külső levegő bejutását a grillbe, és szabályozza a hőmérsékletet. Ez a nyílás elsősorban a légcserére szolgál, ugyanakkor a hamu kiszűrésére is szolgál. A faszén egy kerámia rácson pihen, és a keletkező hamu egyszerűen lehull. A kerámia grill hamutartó fiókjaA felgyülemlett hamu a rostély alatti nyíláson keresztül kerül eltávolításra, így könnyen eltávolítható. A kerámiagrill fedelének közepén általában az elszívólevegő-szabályozó található, amely fokozatmentesen nyitható. A forró levegő így kivezethető a szabadba.

Mi különbözteti meg a kerámiagrillt a többi grillezési módtól?

Mint már többször említettük, a kerámiagrill a hő mestere, és a legvastagabb húst is képes teljesen átsütni. Legnagyobb előnye azonban a grill felhasználási területét is korlátozza: amilyen hosszan és intenzíven tartja a hőt, olyan lassan hűl le. A grill gyors felkapcsolása itt nem lehetséges. Ugyanennyi időbe telik, amíg a grill eléri az üzemi hőmérsékletet. Ez időbe telhet. Ezért ugyanez vonatkozik itt is: Ha teljes mértékben élvezni szeretné a kerámia grillt, akkor elég időt kell fektetnie az esti tervezésbe. Egyszerűbben fogalmazva ez azt is jelenti, hogy a kerámia grillsütővel nem lehet csak úgy megpirítani egy steaket, majd gyorsan, alacsonyabb hőmérsékleten elkészíteni. A kerámia grill a maga nemében mester, nagy húsételeket grillez a luxuskategóriában - De az alkalmazási tervnek ennek megfelelően kell lennie. Végül is ez a típusú grill semmiképpen sem alkalmas minden közelgő grillezési eseményre.

Mikor éri meg nekem egy kerámia grill?

A kerámiagrill biztosan nem minden hobbigrill számára alkalmas. A viszonylag magas beszerzési ár ellentétben áll a szakmai kereslettel. A grillsütővel nem csak egy steaket készíthet, de könnyedén készíthet nagy és terjedelmes ételeket órákon át, és nagy grillpartikat is rendezhet. A grillezés nyugodt és gyakorlatilag "idiótamentes". A kerámiagrillt kifejezetten BBQ-grillként is kialakították. Ezzel a grillsütővel a legjobb módon készítheti el az oldalast és társait, és az USA finom trendjét a saját kertjébe is elhozhatja. A vendégek el lesznek ragadtatva! A kerámia grill ezért valami nagyon különleges. 

 

Szűrés

Brand
Termékcsalád
Kategória
Magasság
 (mm)
690 mm - 1 370 mm
Szélesség
 (mm)
500 mm - 1 480 mm
Mélység / vastagság
 (mm)
76 mm - 902 mm
Grill felület méret