Házhozszállítás

Kő grill

A NormaN grilljeink faszenes kőgrillek, könnyen összerakható modulos elemeinek köszönhetően egyszerűen felállítható a kertben vagy a teraszon. 

A szilárd mosott kavicsos hőálló beton anyagösszetétel gondoskodik az időtállóságról és a stabilitásról.

A kőgrill faszenes kialakítású, samott béléssel, hővisszaverő lemezzel, égőrostéllyal és hamuládával van felszerelve. Valamint bizonyos termékek rendelkeznek füstölő opcióval, így a hagyományos füstös grillezett ízt tudja nyújtani sütés során.

Az állítható rácsmagasság gondoskodik az optimális sütési hőmérséklet beállításáról, így a lehető legjobb eredményt érheti el. Választható burkolat szín és korpusz kivitel, tetszés szerint.

Több infó az oldal alján.

Tovább

Grillkandallók avagy kerti kőgrillek - hangulatos esték a saját kertünkben, vagy teraszunkon.

 

Van saját kertje, terasza, és szenvedélyesen szeret sütni vagy grillezni?
Szeretne valódi mediterrán teraszt építeni, és továbbra is keresi a megfelelő grillkandallót, a családias hangulatos estékhez?

Akkor valószínűleg egy grillkandalló a tökéletes megoldás Ön számára.

Ez egy szerkezetkész berendezés modulos alkatrészekből, amelynek saját kéménye van. Ennek előnye, hogy a füstöt és a párát megbízhatóan távolítják el anélkül, hogy az ember zavarva érezné magát sütés közben. A kandallóéskályha.hu oldal számos különféle kerti grill típust kínálunk Önnek. A típustól függően választhat a különböző konfigurációk közül.
A grillkandalló különlegessége, hogy egész évben használható és állandóan készenlétben áll a kertben, teraszon. Ezen kívül nemcsak egyszerű grillként használják, hanem kerti kandallóként is szolgál, amit sok ügyfelünk a vacsora után ki is használ.

Vásároljon grillkandallót nálunk - az Ön előnyei ha a kandallóéskályha.hu oldalról választ:

- Válogatott gyártók.

- A kandallóéskályha.hu webhelyen csak olyan kemencéket, grilleket, kültéri koncepciókat és kiegészítőket szerezhet be, amelyeknek minőségéről szakemberként is meggyőződtünk.

- Első osztályú szolgáltatást nyújtunk. Direkt kapcsolat a gyártótól az ügyfélig, a szállítástól a beépítésig.

- Tapasztalat és szenvedély, ez a két fő ismérvünk.

Hogyan működik a grillkandalló?

Mint már említettük, a grillkandallónak saját kéménye van. Ennek a teljes hatékonyság eléréséhez nem is kell különösen magasnak lennie. Mivel az úgynevezett kémény elvén alapul -a meleg levegő sűrűsége sokkal alacsonyabb, mint a hideg környezeti levegőé, ami a két levegőréteg természetes cseréjét eredményezi- a meleg levegő megemelkedik a kandallóban, és kiszorítja a hideg levegőt, igy felfele áramlik, és kimegy a kéményen.
További pozitív hatás az, hogy a parázs gyorsan meggyullad.

Megéri-e nekem egy grillkandalló?

Alapvetően egy grillkandalló olyan dolog, amelyet minden háztulajdonos előbb vagy utóbb komolyan fontolóra vesz.
Ha igennel válaszol a következő kérdésekre, akkor a grillkandalló nagyon is megfelelő az Ön számára és érdemes elgondolkodni a beszerzésén.

- Van elég hely egy grillkandallóhoz?
- Van ideje karbantartani évente legalább egyszer?
- Havonta egynél többször süt?
- Szervez-e grillesteket, vagy egyszerre sok vendéget szeretne kiszolgálni?

A grillkandalló számára természetesen fontos a hely, így annak megfelelően kell elhelyezni.
A helynek tűzállónak kell lennie, földszinten és természetesen nem túl közel a házhoz. Különböző modellek különböző méretben elérhetőek, így előnyős a kellően tágas terasz. A grillkandalló gyorsan a kert, vagy terasz szívévé válik, ahol a család összegyűlik. Fontos az is, hogy a meghatározott tűzvédelmi előírásokat mindenkor be kell tartani. Például, nem szabad nagy fáknak lennie közvetlenül a grillkandalló mellett, ezeket károsíthatják például a kéményből kirepülő szikrák, és füst. Ha megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor a grillkandalló valószínűleg a tökéletes választás az Ön számára.

Milyen gondozásra van szüksége a grillkandallómnak?

Mint már említettük, egész évben kinn áll a szabadban. Mindenféle időjárási jelenségnek ki van kitéve. Ilyenek például az eső, a vihar, a hó és a napfény. Ezért szükséges, hogy a grillkandallónk némi gondozást kapjon. Különösen a tél után fontos a grill előkészítése a következő szezonra. Ezért azt javasoljuk, hogy az első begyújtás előtt végezzen alapvető ellenőrzést a grillkandallón. Télen előnyős mindig letakarni, becsomagolni, így is védve a hótól, fagytól.

Mielőtt újból üzembe helyezné a grillkandallót, előbb el kell végeznie néhány karbantartási munkát. Különösen fontos, hogy először nézze át a burkolatot, belsőrészt, a lehetséges károk felbukkanása miatt. Télen a jég és a hó befolyásolhatja a hőálló beton állapotát. Ezt gyakran kis repedések mutatják. A további problémák elkerülése érdekében ezeket a repedéseket közvetlenül le kell zárni. Erre alkalmas a sérült területeken felhordott tűztérjavító habarcs. Ellenőrizze azt is, hogy a festék a lemezkivitelű kéményeken nem e pattogzott le nagyobb területeken. Ezt javitani kell, hogy ne rozsdásodjon.
A nedvesség bejuthat a beton és samott anyagába is.
Ne gyújtsunk nagy tüzet elsőre, szárítsuk ki a grillkandallót, nehogy a betonban lévő víz gőzzé váljon, és szétrepessze az anyagot.

Másik feladat, hogy a rostélyt is meg kell tisztítani. A hamut vagy az élelmiszermaradványokat is el kell távolítani. Ehhez leginkább egy acélkefe használható, amellyel a durva szennyeződések könnyen és finoman eltávolítja a grillkandallója rostélyáról.
Kérjük ellenőrizze az égési kamrák samott bélését is (amely modellnél elérhető), amely különösen érzékeny a nedvesség beszivódásra.

Mire figyeljek a grillkandallónál tűzvédelmi tekintetben?

A modell helyes kiválasztása után az összeszerelés helye döntő jelentőségű a grillkandalló esetében.
A padlónak nemcsak abszolút tűzállónak, hanem sík felületnek is kell lennie.
A ferde vagy lejtős felület veszélyt jelent, ezért az optimális felület burkolókövekből, kavicsból vagy akár betonlapból álljon.
A grillkandallónak önállóan kell állnia. Fontos, hogy legalább három méter távolság legyen a gyúlékony anyagoktól. Ezenkívül a grill kandallóját egyetlen tető alatt sem szabad üzemeltetni. Néha "rossz fát rakhatunk a tűzre", és így gyorsan el lehet rontani a grillünket. Ne tüzeljünk vizes fával, ne égessünk szemetet, vagy műanyagot. Ne használjon tűzgyorsítókat, például alkoholt vagy hasonlót! Egyébként a tűzgyorsítók károsíthatják a grill speciális füstelvezető rendszerét.
Ha teljesíti ezeket az alapvető követelményeket, akkor a grillkandalló nagyon biztonságos.

Hogyan szállítjuk ezt a nehéz grillkandallót?

Néhány kivételtől eltekintve a boltban található grillkandallók mindig előregyártott, szétszedett elemekként, raklapon, csomagolva kerülnek kiszállításra. Ezért a helyszíni összeszerelést általában gyorsan, kis kézügyességgel az ügyfeleink maguk szerelik össze. Azonban kérheti csapatunk segítségét is. A kész grillkandalló több száz kilogrammot nyomhat.
Ezért kérjük, mindig próbálja figyelembe venni az új grill helyének kiválasztását, a nagy súlynyomás körülményét is.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy a grill helyét nem választották meg megfelelően, vagy a kerti átalakítás miatt meg kell változtatni a felállítás helyét. De hogyan mozgathatunk egy 300-900 kilogrammos tömeget? Valójában ez nem olyan nehéz. Az egyik lehetőség a szétszerelés. A teljes grillkandallót szétszerelik és összeszerelik az új felállítási helyén. A kertigrill nincs összeragasztva, csak stiftek és csavarok tartják össze. Így nyilvánvaló, hogy ez nem jár nagy erőfeszítésekkel. Ha a grillkandallónkat csak néhány méterre kell alrébb mozgatni, akkor szedjük szét, ne mozgassuk egybe, mert a betonelemek nem birják az oldal irányú mozgatást, eltörhetnek, ami balesetveszélyes.

A raklapon lévő csomagolt grillkandallónkat mozgathatjuk raklapemelővel (béka), értelem szerűen ahol elfér és nem süllyed meg alatta a talaj. Szétszedve a csomagolást, elementént is mozgathatjuk.
Szállitó partnereink csak raklapmozgatóval (békával) bejárható területre viszik be a terméket. Ne kérjük és ne eröltessük, hogy kerülje meg a házat a füves kerben. A fűnek sem tesz jót, és ideje sincs erre a szállítónak.
Ha ilyen igénye van, kérje ügyfélszolgálatunknál a szolgáltatást, és felár ellenében megoldjuk Önnek.

Melyik típusú grill alkalmas nekem?   

Az online boltunkban található grill modellek nagyban különböznek egymástól funkcióik és megjelenésük szerint.
Cégünk a NormaN Grill népszerű modelljeit forgalmazza.
A modellek különféle funkciókkal vannak felszerelve - egyesek egyszerűen rácsos, míg mások beépített húsfűstölővel rendelkeznek. Néhány kerti grillkandalló valódi szabadtéri konyha, bográcstartó, oldal asztal, és más kiegészítő főzőfelületekkel és munkafelületekkel bővíthetőek. Különösen szép modellek az Exclusive felszereltségű grillkandallók, melyek felület kialakítása és anyag használata a modern stílus hangulatjegyeit sugallja.

Milyen anyagból van a grillkandalló?

Különböző grillkémény gyártók különböző anyagokat használnak kandallóikhoz. A hosszú élettartam érdekében a NormaN Grill modellek időjárásálló cement-konglomerátumból készülnek. A speciális feldolgozási technológia, és a kézműves munka lehetővé teszi mosott kavicsos kő, vagy csiszolt kavicsos beton felület hatását, amely vizuálisan javítja a grillkandalló megjelenését.
A NormaN Grill modellek kéménye hőálló rozsdamentes acélból, réz, festett acél, vagy betonból készülnek, amelyek egyedi megjelenést kölcsönöznek, és mégis garantálja a jó minőséget. A NormaN Grill modellek tűztere többnyire samottal béleltek, amelyek egyrészt ellenállnak a tűznek, másrészt tárolják és kibocsájtják a hőt. Ily módon az elegáns megjelenés kombinálható a műszaki követelményekkel.

Grillkandalló: igazi barbecue öröm a kertjében

Nálunk a kandallóéskályha.hu-nál a rozsdamentes acélból, rézből, festett acélból, vagy betonból készülnek a grillkandallók.
A definíció szerint a grillkandalló olyan kandalló, amely kültéri grillezéshez, sütéshez és füstőléshez használható.
Alapvetően a megfelelő felszereltséggel különböző célokra használhatja.

A grillkandalló másik nagy előnye, hogy színeivel vagy különféle burkolatokkal/felületekkel választható. Kizárólag kültéri használatra szánt termék.

Egy másik fontos tipp: a grill megrendelésekor kérjük vegye figyelembe, hogy egyedi készüléke egyedi igényre készül, így ha nincs az a specifikáció éppen raktáron, úgy 10-20 munkanapot is igénybe vehet a legyártása.
A kiegészítőket külön kell megvásárolni, érdemes már akkor hozzárendelni, amikor a grill megrendelésre kerül.

Ha bármilyen kérdése van, vagy segítségre lenne szüksége a grill megrendelésében, örömmel segítünk Önnek.

Az Ön kandallóéskályha.hu csapata. 

Tovább