Üdvözolük a kandalló és kályha.hu oldalán!

Keressen minket:  Facebook  -  e-mail  -  SMS / WhatsApp / Tel: +3630-1717-170

-3% Simplepay-es fizetés esetén
Ingyenes szállítás 200.000Ft felett

Agus ofentechnik / haftmörtel hőálló gyorsragasztó és alapvakolat 20kg / zsák

Cikkszám: 
agus_haftmoertel20

Haftmörtel egy hőálló, korszerű, gyorskötésű, szálerősített, univerzális ragasztóhabarcs klasszikus és modern kályha és kandallóépítéshez.  

Alkalmazható kályhacsempék panelezéséhez (egymáshoz ragasztásához), kályhacsempe javításra, samott lapok ragasztására lapjuknál vagy élüknél (pl. kályha vagy kandallóburkolat építés), kályha és kandalló hálórögzítő alapvakolataként, stb.


Gondosan összeállított összetételével és hidraulikus-keramikus kötésrendszerének köszönhetően nagyfokú szilárdságot és kényelmesen gyors kötést ér el a teljes hőmérsékleti tartományban.


A ragasztóhabarcs minden szokásos ásványi kályha és kandallóépítő anyaggal használható, például kerámia, hőálló beton, kő és kályhás samott.

Részletek

Jellemzők:
A Haftmörtel 2-50 mm rétegvastagságban vihető fel.

Kapcsozni csak rendkívül nagy statikus terhelés, vagy nagyméretű áthidalók esetén szükséges.
A ragasztóhabarcs segítségével gyorsan és hatékonyan előállíthatók a kupolák és boltívek. A feldolgozási idő opcionálisan megnyújtható az S40 kötéskésleltetővel.

Feldolgozás:
Olvassa át a technikai adatokat!

Javasoljuk, hogy a zsák teljes tartalmát öntse át fedeles vödörbe, és szárazon keverje át. A vödröt tartsa lezárva.
Használjon tiszta edényt és tiszta vizet.
A ragasztandó anyagok és alapfelületek legyenek szárazak vagy enyhén nedvesek, és pormentesek. Előnedvesítés csak nagyon nedvszívó anyagok esetén szükséges. A vizes vágásból származó felületi nedvesség nem jelent problémát. Ragasztás vagy hálózás előtt minden ragasztandó felületet alaposan portalanítson enyhén nedves, tiszta szivaccsal.
Töltse a kellő mennyiségű vizet egy tiszta kőműves serpenyőbe, adja hozzá a Haftmörtelt, majd alaposan dolgozza össze, amíg egy plasztikus masszát nem kap. Nagyobb mennyiséget vödörben, gépi keverővel is előállíthat
Először mindkét ragasztandó felületre hordjon fel egy vékony kontakt réteget, alaposan a pórusokba dolgozva, majd a gáztömör fuga eléréséhez vigyen fel egy nagyobb mennyiséget az egyik kontaktfelületre. Erősen nyomja össze a két felületet. A bekevert mennyiséget 15-20 percen belül használja el. Ha a Haftmörtel a teljes bedolgozás előtt elkezd meghúzni, a bekevert tételt már ne használja tovább – ki kell azt dobni.
Meleg keverővíz használata felgyorsítja a kötést.
Használat után haladéktalanul tisztítsa meg a szerszámokat tiszta vízzel.

Technikai adatok:
Szemcseméret: 0 - 2 mm

Alkalmazási hőmérséklet: < 1100 °C
Kötés: hidraulikus / keramikus
Vízstükséglet: 22 – 26 %
Bedolgozási hőmérséklet: > + 5 °C
Anyagszükséglet: kb. 1,4 kg / m² / mm
Bedolgozási idő: 15 – 25 perc
Kezdeti kötés: kb. 15 perc
Teljes kötés: 24-48 óra
Tárolás: hűvös, száraz helyen 12 hónap

Adatok
Brand:
Agus Ofentechnik
Tömeg:
20 kg/db