BASIC, azaz alap fűszerkeverék:
A BBQ ízvilág alap fűszereinek harmonikus keveréke, mely főként szárnyashoz és sertéshez passzol igazán. Egyik összetevő sem domináns, így akár további fűszerek hozzáadásával lehet belőle egy saját ízvilágunkhoz passzoló különleges keveréket előállítani.
BBQ és grill technikával készült húsokhoz, egytálételekhez, illetve pácoláshoz is ajánljuk. BBQ és grill húsok fűszerezésén kívül ideális keverék darált húsos ételek (Meatloaf, Armadillo eggs, stb…), Mac&Cheese, vagy egyéb BBQ jellegű egytálételekhez, ragukhoz is.
JD's BBQ
BASIC, azaz alap fűszerkeverék:
A BBQ ízvilág alap fűszereinek harmonikus keveréke, mely főként szárnyashoz és sertéshez passzol igazán. Egyik összetevő sem domináns, így akár további fűszerek hozzáadásával lehet belőle egy saját ízvilágunkhoz passzoló különleges keveréket előállítani.
BBQ és grill technikával készült húsokhoz, egytálételekhez, illetve pácoláshoz is ajánljuk. BBQ és grill húsok fűszerezésén kívül ideális keverék darált húsos ételek (Meatloaf, Armadillo eggs, stb…), Mac&Cheese, vagy egyéb BBQ jellegű egytálételekhez, ragukhoz is.
BASIC, azaz alap fűszerkeverék:
A BBQ ízvilág alap fűszereinek harmonikus keveréke, mely főként szárnyashoz és sertéshez passzol igazán. Egyik összetevő sem domináns, így akár további fűszerek hozzáadásával lehet belőle egy saját ízvilágunkhoz passzoló különleges keveréket előállítani.
BBQ és grill technikával készült húsokhoz, egytálételekhez, illetve pácoláshoz is ajánljuk. BBQ és grill húsok fűszerezésén kívül ideális keverék darált húsos ételek (Meatloaf, Armadillo eggs, stb…), Mac&Cheese, vagy egyéb BBQ jellegű egytálételekhez, ragukhoz is.
COCOA-CHILI, azaz kakaós-chilis fűszerkeverék
Főként, sertés oldalason és tarján adja ki igazán a benne rejlő ízeket, de egy marha oldalason is új dimenziókat képes megnyitni.
COCOA-CHILI, azaz kakaós-chilis fűszerkeverék
Fűszeres, enyhén kakaós, egy leheletnyi csípősséggel turbózott rub. A só mellett a nevéből fakadóan kakaó és a kesernyés ízt ellensúlyozó cukor, valamint bors a három legfontosabb összetevő. Bár egy kevés cukor van a keverékben, nem kifejezetten édes, sokkal inkább pikáns, fűszeres rub. A kakaó természetes színe miatt a bark, azaz fűszerkéreg, már az első néhány óra után is jóval sötétebb árnyalatú lesz, mint pl. a basic vagy a sweet fűszer esetén.
A kakaó, a borskeverék, a cayenne bors és a magyar csípős pirospaprika az apró karamellizált cukorszemekkel és egy roppanósra sütött sötét mahagóni árnyalatú bark-kal korántsem hétköznapi élményt eredményezhet. A chili ereje a harapás végén, mint egy visszhang köszön vissza az ember szájában.
Főként, sertés oldalason és tarján adja ki igazán a benne rejlő ízeket, de egy marha oldalason is új dimenziókat képes megnyitni.
Édeskés, harmonikusan selymes fűszerkeverék, mely lágy ízeket, gyümölcsösséget és enyhén piros BARK-ot ad a húsnak. Főként szárnyas és sertés húshoz ajánlott, de a gyümölcsös ízhatás marhához és vadakhoz is kiválóan passzol.
Édeskés, harmonikusan selymes fűszerkeverék, mely lágy ízeket, gyümölcsösséget és enyhén piros BARK-ot ad a húsnak. Főként szárnyas és sertés húshoz ajánlott, de a gyümölcsös ízhatás marhához és vadakhoz is kiválóan passzol.
Mind BBQ, mind direkt grillezés során remekül használható fűszerkeverék, mely leginkább marha és vörös húsú szárnyasokhoz javasolt. Alapját a só, bors, fokhagyma és a minőségi magyar fűszerpaprika valamint némi zöldfűszer adja. Ezek együttüttes hatása letisztult, mégis komplex ízt kölcsönöznek az ételeinek.
Mind BBQ, mind direkt grillezés során remekül használható fűszerkeverék, mely leginkább marha és vörös húsú szárnyasokhoz javasolt. Alapját a só, bors, fokhagyma és a minőségi magyar fűszerpaprika valamint némi zöldfűszer adja. Ezek együttüttes hatása letisztult, mégis komplex ízt kölcsönöznek az ételeinek.
A klasszikus, Texas-i jellegű BBQ íze, kultikus és tradicionális alap fűszer kombináció. Egyszerű, de nagyszerű, legyen szó BBQ vagy grill technikáról. A harmónia a 3 íz közt kulcsfontosságú, egyik íz sem dominálhat, mégis mindennek meg kell jelennie a szánkban. További monofűszer hozzáadásával könnyen lehet saját RUB-ot készíteni belőle. Egy kis paprikaa bordához, cukor a csirkéhez, római kömény, hagyma és/vagy koriander a pulled pork-hoz.
Az általunk ajánlott felhasználás: minden hústípushoz, illetve BBQ és grill technikával készült ételekhezis ajánljuk.
A klasszikus, Texas-i jellegű BBQ íze, kultikus és tradicionális alap fűszer kombináció. Egyszerű, de nagyszerű, legyen szó BBQ vagy grill technikáról. A harmónia a 3 íz közt kulcsfontosságú, egyik íz sem dominálhat, mégis mindennek meg kell jelennie a szánkban. További monofűszer hozzáadásával könnyen lehet saját RUB-ot készíteni belőle. Egy kis paprikaa bordához, cukor a csirkéhez, római kömény, hagyma és/vagy koriander a pulled pork-hoz.
Az általunk ajánlott felhasználás: minden hústípushoz, illetve BBQ és grill technikával készült ételekhezis ajánljuk.
SPICY COFFEE, azaz fűszeres kávé keverék
Leginkább marha oldalashoz és szegyhez készült keverék, ezeken adja ki leginkább az ízeket. A bors ereje, a kávé fanyarsága, valamint a kiegészítő fűszerek harmóniája egy egyedi, és nem hétköznapi ételt varázsolhat az asztalunkra. Leginkább BBQ technikához ajánlott, illetve marhán kívül sertéshez is használható, ha nem a klasszikus és/vagy édes ízre vágyunk.
Egy nem túl édes, inkább füstös és fűszeres BBQ szósz kiválóan passzol hozzá. Cocoa-chilli RUB-bal keverve a marhanyakból sosem tapasztalt ízeket képes létrehozni, legyen az tépett, vagy akár szeletelt.