Üdvözolük a kandalló és kályha.hu oldalán!

Keressen minket:  Facebook  -  e-mail  -  SMS / WhatsApp / Tel: +3630-1717-170

Gázgrillek

Vásároljon gázgrilleket a kandalló és kályha Shopban.


Ha úgy dönt, hogy gázgrillt vásárol, akkor többről van szó, mint egy egyszerű grillsütőről: egy kiváló minőségű gázgrillben hű társat talál, amellyel teljes mértékben kiélheti kulináris kreativitását és kísérletező kedvét.

Gázgrill vs. faszenes grill


Ellentétben versenytársával, a klasszikus faszéngrillel, amely hajlamos arra, hogy sok füstöt csináljon a semmiért, a gázgrill egyszerű kezelésével és könnyű grilltisztításával nyűgöz le. Még ha a grillezés során be is koszolódik, számíthat a grill egyszerű karbantartására: felmelegíti, megkeféli, megzsírozza - és máris újra készen áll, hogy a következő grillkalandba vágjon bele Önnel.

Miért vásároljon márkás gázgrillt: Az előnyök


A gázgrill előnyei a szinte korlátlan lehetőségeiben rejlenek. A közvetlen és a közvetett grillezés könnyen kombinálható, így akár sütni is lehet, miközben a steak a grill egy másik részén karamellizálódik. A gázgrill azonnal meggyullad, így azonnal használatra kész, és nem termel füstöt vagy gőzt. Ideális az erkélyen vagy a teraszon való használatra.

Mindenekelőtt a gázgrillben könnyen szabályozhatja a hőmérsékletet, és állandó szinten tarthatja, ami a grillezett ételek számára kellemes. És mindezzel nem kell nélkülöznie a fa- vagy füstaromát - ez a gázgrillel is kiválóan működik anélkül, hogy káros hamurészecskék kerülnének a húsra. Így a gázgrill egészségesebb. Amiről gyakran megfeledkeznek, mint a gázgrill előnyéről: Könnyen tisztítható, és számos tartozék, például serpenyők, pizzakövek, kosarak, grillnyársak és forgó nyársak révén mindig bővítheti a lehetőségeit.

A megfelelő gázgrill megtalálása


A sokféle gázgrill gyártó, modell és funkció miatt biztosan úgy érzi majd, hogy "elkényeztetett a választék". A gázgrill nem egyenlő a gázgrillel, a kutatás során biztosan hamar rájöttél.

Miben különböznek egymástól a gázgrillek?


Két dolog azonban mindig közös a gázgrillekben: először is természetesen az, hogy mind gázzal (propángázzal vagy ritkábban földgázzal) működik, és hogy mindannyian pillanatok alatt használatra készek. A gázgrillek piaca széles modellválasztékot kínál, amelyek között biztosan megtalálja a tökéletes grillsütő párját. Grillező kocsi vagy kültéri konyha / kültéri konyha, fedéllel vagy anélkül, hogy a grillezés után a garázsba guruljon - sok lehetőség van. A fedélhőmérő összeköti mindet! Egy kis gyakorlással megmondja, hogy mikor milyen ételt kell a grillre tenni a tökéletes grillezési eredmény érdekében.

A különböző gyártók gázgrilljei a felhasznált anyag és annak minősége tekintetében is különböznek. Például nem minden rozsdamentes acél egyforma! A gázgrill fedelének anyagvastagsága határozza meg például, hogy mekkora a hőveszteség. Minél alacsonyabb ez az érték, annál jobban és állandóbban tartja a hőt a gázgrill. Egyes gyártók a legjobb anyagoknak köszönhetően akár 25 év garanciát is adnak a gázgrilljükre.

Az égők száma, teljesítménye és minősége


A legtöbb gázgrill legalább három égővel rendelkezik. Egyes modellek 6 vagy több égővel is rendelkeznek, amelyeket hátsó égők, oldalsó égők vagy sercegtető zóna egészít ki. A grill kiválasztásakor figyeljen az egyes égők teljesítményére, mert minél nagyobb teljesítményű (KW-ban kifejezve) egy égő, annál forróbb lesz, és annál ropogósabb lesz a steak kérge. A jó grillsütőnek stabil burkolata van az égőkhöz. Ezek az úgynevezett ízesítő rudak biztosítják, hogy a zsír ne csöpögjön az égőbe, és ott gyújtólánggal meggyulladjon. Így védi a grill ételt!

A grillrács


A grillrács mérete, de anyaga is kis különbséget jelent, ami a gázgrill mindennapjaiban azonban inkább "hit kérdése". A steakekhez inkább öntöttvasat használunk, mivel az jobban tartja a hőt.

Gázgrill oldalsó égővel, hátsó égővel vagy oldalsó főzővel?


800°-os oldalsó égő vagy oldalsó tűzhely? Kompakt, csak három égővel, vagy legyen tisztességes grillhely? Inkább forró öntöttvas rostély vagy könnyen tisztítható rozsdamentes acélrostély? Ez a típustól függ: Ön kempingezik, vagy szereti meghívni rokonait vagy szomszédait egy grillpartira? Az új gázgrillt az erkélyen helyezzük el, vagy a kertben irigykedjenek a szomszédok?

Forgó nyárs


A hátsó égővel vagy forgósütővel ellátott modellek lehetővé teszik a nyárs használatát, amely vagy tartozék, vagy külön megvásárolható. Számos fprgó nyársat tartunk raktáron a gázgrillhez. A grillsütővel baromfit vagy akár házi készítésű kebabot is grillezhet.

Tárolóhely a grillben


A grillezőhely mellett a legtöbb gázgrill további tárolóhelyet is kínál a belsejében. Itt leveheti az ételt a közvetlen hőforrásról, és melegen tarthatja. A melegítő rács alkalmas az ételek lassú, közvetett hőn történő főzésére is. Hamarosan észre fogod venni: A grillfelület nem helyettesíthető semmivel, csak a grillfelülettel!

A jól ismert gázgrill gyártók


Az olyan ismert márkák, mint a Napoleon, a Broil King és a Weber uralják a professzionális gázgrillek kínálatát. Mindig semlegesen és az Ön igényeinek megfelelően adunk tanácsot. A gázgrillek gyártói mind különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, amelyeket szívesen elmagyarázunk Önnek az Ön igényei alapján.

A legfontosabb tippünk gázgrill vásárlásakor


Mielőtt úgy döntesz, hogy a jövőben megosztod vele a házadat és az udvarodat, meg kell találnod a megfelelő kapcsolatot a grillel. Egy prémium kategóriás gyártó gázgrilljével lehet, hogy a kapcsolat elején kicsit mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia, de a gondtalan grillezés örömével fogja meghálálni. Egyes gyártók még az ezüstlakodalom évfordulójáig garanciát is vállalnak.

Személyes tanácsadás és gázgrill vásárlás a kandalló és kályhánál.
Egyéni tanácsadásért forduljon tapasztalt munkatársainkhoz - akár személyesen kölni bemutatótermünkben, akár e-mailben vagy a
+3630-1616160-as telefonszámon - szívesen adunk tanácsot, és együtt megtaláljuk az Ön igényeinek megfelelő tökéletes grillsütőt az Ön költségvetésén belül! Nem számít, hogy 3 égős, 4 égős vagy még nagyobb grillsütőt keres. Tapasztalatunkkal és őszinte tanácsainkkal állunk az Ön mellett!

Gyakran ismételt kérdések


Vegyek egy oldalsó égővel ellátott gázgrillt?


Az oldalfőzőt akkor használják, ha a grill valójában egy szabadtéri konyha, és a mártásokat vagy köreteket a grillen kívül szeretné elkészíteni. Gyakran az oldalfőzőket wok-égőnek tervezik, így gond nélkül elkészítheti a wok-zöldségeket. Az oldalsó főzőhely alternatívája a grill oldalán található sistergő zóna vagy kerámiaégő. Itt egy steaket 800 fokon nagyon ropogósra karamellizálsz, mielőtt a gázgrillben "érlelnéd", majd indirekt hővel a kívánt maghőmérsékletre.

Használható-e a gázgrill füstölőként?


A füstölő doboz, vagy egyes gázgrillek esetében egy állandóan beépített füstölősín segítségével az előzetesen beáztatott faforgácsot használja a füst előállításához. A legtöbb gázgrill azonban nem olyan "szoros", mint egy füstölő, így a füst másképp alakul. Elég, ha időnként füstölsz egy pisztrángot, de ha úgy akarsz füstölni, mint egy profi, akkor nem fogsz megkerülni egy jó füstölőt. Örömmel segítünk Önnek.

Mi az optimális grillezőfelület a gázgrillhez?


Négy személy számára - és ezt a számot gyorsan eléri a vendégekkel - legalább 2000 négyzetcentiméternyi grillezőfelületre van szüksége. A 40 x 50 cm-es grillezőfelület tehát négy személy számára elegendő. Minden további személy után kb. 250 négyzetcentimétert kell hozzáadni. Nyolc személy számára a gázgrillnek 40 x 75 cm-es grillezőfelülettel kell rendelkeznie.

Hogyan kerülhetem el a füstöt gázgrillel való grillezéskor?


A tiszta gázgrill nem füstöl. Füst csak akkor keletkezik, ha a zsír az égőkre csöpög, vagy ha az égők a fűtési folyamat során régi, hideg zsírt égetnek el. Ezért a grillezés után hagyja egy kis ideig égni a gázgrillt, hogy a maradék zsír elégjen, és a grill a következő indításkor azonnal beinduljon, és füst nélkül működjön.

A gázgrill grillrácsa: rozsdamentes acél vagy öntöttvas?


Az öntöttvas jobban megtartja a hőt, és magasabb hőmérsékletet ér el. Ha tehát a steakjét kiemelkedő márkajelzéssel szeretné ellátni, akkor a gázgrillhez való öntöttvas rostélyt nem lehet megkerülni. A rozsdamentes acél viszont jobban bírja a nagy és gyors hőmérséklet-ingadozásokat. Itt a grillsütőt közvetlen hővel teljes kapacitásig hevíti, és a steaket közvetlenül ráhelyezi. Öntöttvas esetén a gázgrilltől függően körülbelül 4 percet kell várni, amíg a szükséges hőmérsékletet eléri. A rozsdamentes acél rácsok tisztítása valamivel könnyebb,
Általában mindkét típus kapható a legtöbb grillsütőhöz. Egyes ügyfeleink mindkét rácsot egyszerre, egymással párhuzamosan használják a grillben. Míg a steak a bal oldali öntöttvas rácson, addig a zöldségek a jobb oldali rozsdamentes acél rácson sülnek. Mindkét rácsanyaggal használhatja a gázgrill összes alkalmazási lehetőségét.

Vannak előnyei a fedeles gázgrillnek?


Igen, a fedél megakadályozza, hogy a hő felfelé távozzon, és keringő hőt hoz létre a gázgrillben. Ez lehetővé teszi a kenyérsütést vagy a grillben az ételek melegítését közvetett hővel. Így teljesen különböző grillezési technikák lehetségesek, amelyek jelentősen kibővítik a gázgrill használatának spektrumát.

Lehet télen is grillezni a gázgrillel?


Hát persze! Egy igazi csodabogár szilveszterkor zárja az évet, és újév napján újra grillezik. Télen védje a gázgrillt egy fedővel, és a grillezést legjobb egy fedett helyen végezni. Így rossz időjárás esetén is grillezhet. A telet a szabadban töltő grillsütőnek kiváló minőségű rozsdamentes acélból kell készülnie, hogy a rácson vagy a gázgrill belsejében ne képződjön rozsda.

Minden grillezés után meg kell tisztítanom a grillrácsot?


Nyomatékosan javasoljuk, hogy a grillrácsot még melegen tisztítsa meg grillkefével. A zsír és a maradékok ekkor még nem tapadnak a rostélyhoz, és könnyen eltávolíthatók.

Hogyan kell tisztítani a gázgrillt?


Rendszeresen! Ideális esetben az utolsó adag elkészítése után még körülbelül 2 percig hagyja a grillsütőt bekapcsolva. Ez lehetővé teszi, hogy az ételről az égőkre vagy azok burkolatára csöpögött zsír leégjen. Ezután a még meleg grillrácsot egy grillkefével tisztítsa meg.
Javasoljuk, hogy 2-3 havonta végezzen nagyobb tisztítást. Ehhez a grillt pirolízis hőmérsékletre kell hozni (>385 fok), majd 5 percig égetni. Ezáltal minden zsír- és ételmaradék fehér porrá bomlik. Ezután lassan engedje le újra a grillt, és nedves ruhával törölje ki. A felületet rozsdamentes acél vagy grilltisztítóval kell megtisztítani (a gázgrill anyagától függően).

Mennyire veszélyes a gázzal való grillezés?


A gázpalackokat rendszeresen ellenőrzik, és vizsgálati jellel látják el. Ha a gázpalackja rendelkezik ezzel a szükséges vizsgálati jellel, és a gázpalackot helyesen csatlakoztatja, akkor a gázzal való grillezés nagyrészt biztonságos. A faszénnel való grillezéskor a szikrázás sokkal több balesetet okoz. Bár a gáz gyúlékony, robbanásveszélyes és potenciális láthatatlan veszélyt jelent, szakszerűen ellenőrizhető. Eddig nem tudunk arról, hogy ügyfeleink balesetet szenvedtek volna.

Milyen gázt használhatok a gázgrillhez?


A gázgrill bután- és propángázzal is üzemeltethető. A grillezési eredmények azonosak. A gázgrillhez többnyire propángázt használnak 5 kg-os, 8 kg-os vagy 11 kg-os gázpalackokban.

Hol lehet új gázpalackokat vásárolni a gázgrillhez?


A szokásos propángázpalackokat szinte minden Primagáz gázkereskedőpartnernél beszerezheti. 

Hogyan csatlakoztatom a gázgrillt a gázpalackhoz?


A csatlakozás egy nyomáscsökkentőn és egy gáztömlőn keresztül történik. Ezek általában a gázgrillhez tartoznak. Természetesen az összes megfelelő csatlakozószettet és nyomáscsökkentőt is beszerezheti tőlünk, ha a kívánt grillsütőt gázcsatlakozás nélkül szállítjuk.

Hol lehet a legjobban gázgrillt vásárolni? Az interneten vagy egy szaküzletben?


A kandalló és kályhánál a bemutatóteremben tanácsot kaphat szakképzett munkatársainktól, és közvetlenül megérintheti és megtapasztalhatja a grilleket. De az interneten is kínálunk Önnek átfogó videókat és képeket, hogy megítélhesse a termékeket. A garancia és a jótállás tekintetében ugyanazok a feltételek érvényesek, akár az interneten, akár a kiskereskedelmi üzletben vásárolta tőlünk a gázgrillt.

Sokoldalú gázgrill tartozékok


Ha az alapkövetelmények teljesültek, akkor a finomabb részletek felé fordulhat: Frissítse fel gázgrilljét okosan kiválasztott tartozékokkal. Legyen szó plancháról, öntöttvas wokról vagy forgó nyársas kosárról - fedezze fel a korlátlan elkészítési lehetőségeket: Grillezés, főzés, sütés és párolás... A megfelelő grillezéssel és a megfelelő felszereléssel a ropogós csirke a forgó nyárson éppúgy sikerül, mint a szaftos steakek az öntöttvas tányéron a tökéletességig. Az olyan márkák, mint a Weber, a Napoleon vagy a Broil King számos előnyt kínálnak. Kiterjedt tartozékkínálatukkal biztosítják, hogy mindenféle kulináris korlátozás nélkül ki tudja engedni a gőzt.

Grillezés gázgrillel


Ha megtalálta a gázgrillt, már majdnem készen áll az indulásra: Vegye elő a gázpalackot, csatlakoztassa a gázcsövet a nyomáscsökkentővel, kapcsolja be a gázt, működtesse a gázszabályozót a grillen (előfordulhat, hogy piezo-gyújtással is be kell gyújtania), a gáz az égőkbe áramlik, a láng a lánglemez vagy az égőfedelek alá érkezik, és hőt fejleszt az égéstérben. A gázgrill felmelegszik... a grillrács (egyébként az öntöttvas tárolja a legtöbb hőt) felforrósodik. Itt az ideje, hogy átgondolja, melyik fűtési zónára fogja helyezni az ételt. Ha van sistergő zónája, akkor a legjobb, ha a húst forrón grillezi. Egyébként ezek a 800 fokos forró SizzleZones és oldalégők most már beépített grillekhez is kaphatók. Ha a gázgrill néhány perc elteltével felforrósodott, helyezze a húst a grillre, zárja le a fedelet, és figyelje a hőmérsékletet a fedeles hőmérőn. Kenyér, zöldségek vagy akár csirke is grillezhető közvetve 130-160°C-on. Kérjük, hogy a grillégőt csak a nyárson grillezett ételekkel kapcsolatban használja. Egy szép gázgrillel és finom grillezett ételekkel semmi sem állhat egy nagyszerű grill-est útjába!

 

26 termék
 
26 termék